Winiak Klubowy od zawszecieszył się ogromną estymą i powodzeniem. Z czasem stał się sztandarowym produktem Warszawskiej Wytwórni Wódek “Koneser”.
Winiak Klubowy od zawszecieszył się ogromną estymą i powodzeniem. Z czasem stał się sztandarowym produktem Warszawskiej Wytwórni Wódek “Koneser”.
Instrukcja prawidłowego picia wódki w wykonaniu wielkiego aktora. Moc jest z nami!!!
Proces produkcji wódek w Warszawskiej Wytwórni Wódek Koneser od wyboru surowców aż do momentu, gdy nasze produkty trafiają do sklepów.
Pytanie wydaje się idiotyczne. Wszak w Polsce każdy wie co to jest polska wódka i wie też, że to nasz skarb narodowy i towar eksportowy. A jednak…
Produkcja wódki z ziemniaków w Polsce jest tradycyjnym i znanym procesem, który ma swoje korzenie w XVIII wieku.
W likierze Cofee & Brandy z oferty Konesera brandy o korzennym zapachu kontrapunktuje słłodycz kawy, tworząc niezwykły, gładki trunek
Trunek nazywany w Polsce winiakiem na całym świecie znany jest jako brandy, co pochodzi od holenderskiego słowa brandewijn, czyli palone wino .
Wedle oficjalnej wiedzy pierwszej destylacji alkoholu w Europie dokonał ok. 400 roku n.e. grecki alchemik Zosimos z Panapolis.
Polska szlachta zakosztowała w wódce właśnie mniej więcej na przełomie XVI i XVII wieku, więc obok szlacheckich dworków zaczęły na potęgę powstawać gorzelnie.
Większość dużych wytwórni wódek weszła w skład powołanego w 1919 roku Państwowego Monopolu Spirytusowego, z którego wpływy stanowiły aż 10 proc. budżetu państwa.
Gdy do Polski zawitała rewolucja przemysłowa, przyniosła z sobą zwiększenie produkcji i przekształcenie wielu małych gorzelni w duże zakłady produkcyjne.